Dit is waarom een goed hoofdkussen zo belangrijk is

Dat iedereen een comfortabel matras moet hebben, is over het algemeen wel bekend. Een goed matras zorgt er namelijk voor dat je heerlijk kan slapen en dus kan genieten van een fijne nachtrust. Er wordt alleen te weinig aandacht besteed aan hoofdkussens. Een mens heeft ook echt een fijn hoofdkussen nodig om lekker te kunnen slapen. Ben jij benieuwd waarom een goed hoofdkussen zo belangrijk is? Blijf dan gerust even verder lezen voor meer informatie.

Voor het lichaam

Een goed hoofdkussen is hartstikke belangrijk voor jouw lichaam. Je hebt vast en zeker al eens meegemaakt dat je wakker werd met nek- of schouderpijn. Dit kan zomaar veroorzaakt worden door een oncomfortabel hoofdkussen. Het is de bedoeling dat het hoofdkussen een goede ondersteuning biedt zodat je de volgende dag geen last krijgt van jouw nek of schouders. 

Als je investeert in een goed hoofdkussen zal je vanzelf merken dat het een groot verschil maakt. Het is handig om advies te vragen als je niet weet welk hoofdkussen het beste bij jou past. Er zijn namelijk verschillende soorten hoofdkussens op de markt waar je uit kan kiezen. Een adviseur weet precies wat voor hoofdkussen jij nodig hebt om heerlijk te kunnen slapen.

Juiste hoogte

Een geschikt hoofdkussen kan je vinden door de juiste hoogte ervan te bepalen. Het hoofdkussen hoort op één lijn te liggen met de nekwervels in jouw lichaam. De juiste hoogte hangt af van verschillende factoren. Ten eerste speelt jouw lichaamsbouw een grote rol. Sommige mensen zullen door de lichaamsbouw een hoger of juist een lager hoofdkussen nodig hebben. 

Daarnaast speelt jouw slaaphouding natuurlijk ook mee. Als je vaak op jouw rug slaapt, is het handiger om een laag hoofdkussen te kiezen. Mensen die vrijwel altijd op de buik slapen, moeten nog een dunner hoofdkussen hebben. Het wordt zelfs afgeraden om op de buik te slapen. Slaap jij altijd op een zij? Dan kan het hoofdkussen wat dikker zijn zodat de nekwervels recht liggen.

Soorten hoofdkussens

Het werd al kort benoemd, maar er zijn allerlei soorten hoofdkussens te vinden op de markt. Het is de kunst om een hoofdkussen te kiezen die perfect bij jouw lichaam past. Je hebt bijvoorbeeld een traagschuim hoofdkussen. Het voordeel van dit hoofdkussen is dat deze zich aanpast naar jouw lichaam. 

Een latex hoofdkussen is ook vrij populair. Dit komt vooral door het feit dat een latex hoofdkussen veel steun geeft aan jouw lichaam. Hiernaast is het zo dat huisstofmijt niet echt kan overleven in latex. Hierdoor kiezen mensen met een allergie voor een latex hoofdkussen. Een klein nadeel van een latex hoofdkussen is dat deze niet zo goed kan ventileren. Let daar dus op!