Als de deurklink zwart is, past deze bij je gehele interieur

In de huidige tijd zijn zwarte accessoires in het interieur een enorme trend. En eigenlijk is dat niet zo gek, het is chique, luxe en eigentijds. Het geeft contrast én pit in je interieur. Het is daarbij makkelijk te combineren met andere kleuren en ook met verschillende materialen. Laat je inspireren en verander je interieur door je deurklink zwart uit te voeren en andere accessoires daarin mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan je trapleuning, maar ook aan de ophanging van een schuifdeur. 

Kies voor mat zwart deurbeslag

Eigenlijk is de keuze voor een deurklink zwart in de uitvoering mat een veilige keuze. Je kunt daarbij ook deurstoppers en deurgrepen in mat zwart uitkiezen zodat je hele interieur geïntegreerd is met elkaar. Maar ook als je kiest voor bijvoorbeeld een schuifdeur kun je de ophanging in de kleur mat zwart kiezen. Dit valt namelijk allemaal onder het deurbeslag en is tegenwoordig vrijwel allemaal te verkrijgen in de zwarte uitvoering. Zo combineer je eenvoudig de donkere kleuren in je interieur met elkaar. 

Trek de stijl van een deurklink zwart ook door naar buiten toe

Zwart deurbeslag en een deurklink zwart is niet alleen voor binnenshuis geschikt. Je kunt de stijl ook doortrekken naar buiten, denk aan je voordeur maar denk ook aan je achtertuin. Zo kun je bijvoorbeeld je huisnummer in het (mat) zwart laten uitvoeren op bijvoorbeeld een lichte ondergrond of steen. Maar ook je tuinhuisje kun je met zwarte accenten afmaken of denk aan accessoires rondom je tuintafel. Zo neem je jouw interieurstijl van binnen mee naar buiten en creëer je een nog groter geheel in je woning. Dit straalt rust uit en geeft een knipoog naar een professionele look alsof je de inrichting hebt laten maken voor je. 

Als je het naar buiten trekt, denk dan ook eens aan de brievenbus, voordeurknoppen, veiligheidsbeslag en deurgrepen. Je zou om het uit te proberen wat folie kunnen proberen als ‘test’ voordat je daadwerkelijk over schakelt met deze grote stap naar een nieuwe look. 

De trapleuningen passen ook bij de deurklink zwart

Eigenlijk kun je zelfs de trapleuningen meenemen in jouw interieur en matchen bij jouw deurklink. Het is waarschijnlijk niet je eerste gedachte, maar zo trek je de verschillende verdiepingen wel bij elkaar. Je kunt het model uitzoeken van de trapleuning; rond, vierkant en rechthoekig. Hierdoor pas je het helemaal aan op kleur maar dus ook op model en vorm. Bij een strakke moderne inrichting is het aan te raden om de vierkante of rechthoekige vorm te nemen terwijl bij een landelijk interieur je beter voor de ronde versie kan gaan. 

Zwarte accessoires en dus ook de deurklink zwart staat het beste tegen een lichte of witte ondergrond aan omdat hij zich zo het meest onderscheid. Je creëert binnen je interieur dan een echte eyecatcher. Het straalt warmte uit, luxe, eigentijds maar ook stoer en gedurfdheid uit. De combinatie van factoren maakt het uniek en zo ben je af van de standaard rvs uitvoeringen van deurklinken en ander deurbeslag in je woning.