Last van droge of vermoeide ogen?

Als je vermoeid bent of een lange werkdag achter de rug hebt krijg je vaak last van droge ogen door de vermoeidheid. Daar kun je met de juiste middelen makkelijk en snel iets aan doen. Zodat je minder last hebt van prikkels en jeuk.

Er is bovendien niets erger dan vermoeide ogen die vaak rood en geïrriteerd aanvoelen. Ze staan je vaak heel de dag in de weg en zorgen ervoor dat je er niet helemaal bij bent. Wanneer je hier vaker last van hebt is het goed om eens bij de huisarts langs te gaan. Door het vele wrijven in je ogen kun je ook last krijgen van een infectie of andere bijkomstigheden.

Maar drogen ogen en vermoeide ogen hoeven niet altijd iets te betekenen. We hebben er misschien allemaal wel eens last van. Wees dus gerustgesteld.

Droge ogen kun je makkelijk voorkomen.

Je kunt droge ogen voorkomen door voldoende rust te nemen of de ogen gedurende de dag eens een aantal minuten aaneengesloten te sluiten. Maar als dat niet werkt is er vaak meer nodig. Dan kun je denken aan oogdruppels of vrij te verkrijgen medicatie. Het is dus relatief gemakkelijk te voorkomen.

Geef je vermoeide ogen wat rust.

Zoals gezegd zal rust je vaak echt vooruit helpen om droge geïrriteerde ogen te voorkomen. Maar dat is uiteraard niet altijd zo. Wanneer je last hebt van een allergie bijvoorbeeld. Dan heb je net dat duwtje nodig om van vermoeide ogen af te komen.

Hoewel veel mensen er last van hebben is het zeker niet iets om je direct zorgen over te maken. Het komt vaak voor bij mensen. Met name als je vermoeid bent of lang naar een scherm heb gekeken.