Zelf het beste uit je motor halen

Als je een motor hebt, is het natuurlijk belangrijk om deze goed te onderhouden. Je wilt natuurlijk wel dat je motor in topconditie blijft en deze het goed blijft doen. Je kunt er altijd voor kiezen om dit door iemand te laten doen. Maar wat is nu leuker dan zelf aan je eigen motor sleutelen. Lekker bezig zijn in de tuin en je ´trots´ weer laten schijnen. Je kunt hier rustig de tijd voor nemen. Zoek desnoods wat artikelen op. Verdiep je een beetje in wat je graag wilt weten en je kunt gaan beginnen.

Tips voor motoronderhoud

Als je je motor zelf wilt onderhouden is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten. Een van die dingen is het onderhouden of vervangen van de koplampen. Denk bijvoorbeeld aan de koplamp urban als je nieuwe koplampen nodig hebt. Denk ook aan het reinigen en smeren van je motor ketting zodat deze goed blijft lopen. Vergeet ook niet om de remolie van je motor te vervangen. Uiteraard is het van groot belang je motor regelmatig te wassen en poetsen. Maar wat ook belangrijk is, is het spannen van je motor ketting. Als laatste is het altijd slim om te kijken of de banden de juiste spanning hebben.

Waar op te letten tijdens motoronderhoud

Als je je motor gaat onderhouden is het belangrijk dat je aan wat dingen denkt. Een daarvan is aandacht besteden aan de handvatten. Ben je op zoek naar handvatten motor? Bedenk dan goed wat voor handvatten je zoekt. Er zijn veel verschillende soorten. Zorg ervoor dat je handvatten koopt met veel grip. Zodat je je stuur nooit uit je handen verliest.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de koelvloeistof. Kijk altijd of deze vervangen moet worden. Kijk dan gelijk ook even of het luchtfilter aan vervanging toe is. Het is altijd slim om te kijken of de carburateur weer gereinigd moet worden.

Op reis met je motor

Als je in het bezit bent van een motor is het natuurlijk leuk om hier grote afstanden op af te leggen. Denk je eraan om op reis te gaan met je motor? Dan is het handig om zeker te weten dat de motor van je motor nog goed functioneert. Is deze aan vervanging toe? Misschien is een Royal Enfield classic 500 de juiste keus. Zo ben je verzekerd van een goede en veilige reis.

Ook goed om in gedachten te houden is een druppellader. Bijvoorbeeld de optimate 4 druppellader. Deze zorgt ervoor dat je niet meer bang hoeft te zijn dat je accu bijna leeg gaat zijn. Hij houdt de accu in conditie en verbetert zijn prestaties. 

Onderdelen kopen

Denk je eraan om nieuwe onderdelen te kopen voor je motor? Dan is er online altijd genoeg keus. Op veel sites heb je de mogelijkheid om met iemand of een bot op de site te praten. Deze kunnen jou dan prima op weg helpen. Je kunt aangeven wat je zoekt en al je vragen kun je kwijt. Zo vind je snel de juiste onderdelen. Ga je liever in het echt langs bij een winkel of beurs? Dit is uiteraard ook mogelijk. Je hebt hier iemand in levende lijve tot je beschikking wat het dan weer makkelijker maakt om uit te leggen wat je zoekt. Een beurs is natuurlijk ook altijd leuk om te bezoeken.