Je motor in goede conditie houden

Als je een motor hebt is het fijn als deze mooi blijft en goed blijft functioneren. Daarom is het slim om je motor in goede conditie te houden. Onderhoud je motor daarom goed. Was hem regelmatig,kijk of alles het nog doet,hou in de gaten of er nog vloeistoffen moeten worden bijgevuld en ga zo maar door. Op deze manier kun je zo lang mogelijk genieten van je motor en diens onderdelen. Zorg ervoor dat je weet wat jij maar ook je motor nodig heeft. Maak desnoods een lijstje en ga dan op op zoek.

Een dagje weg op de motor

Wat is er nu beter dan lekker cruisen op je mooie motor. Bijvoorbeeld een dagje weg naar het mooie Amsterdam. Mooie plekken bezoeken met het zonnetje op je gezicht en de wind in je haren. Je voelt je zo vrij als een vogel en kunt alleen maar genieten van de mooie uitzichten die zich keer op keer aan je voordoen. Wat deze ervaring nog een stuk leuker maakt is het feit dat je motor goed functioneert. Niets vervelender dan onderweg voor verrassingen komen te staan zoals pech of vloeistoftanks die leeg zijn. Het is belangrijk om dit regelmatig te controleren.

Kijk bijvoorbeeld altijd of alle motorvloeistoffen goed zijn bijgevuld. Maar ook of de motor zelf nog goed functioneert en goed blijft draaien. Denk aan het vervangen van je luchtfilter of bougies. Doen de remmen het nog goed? Laat dit altijd even controleren. Misschien is je motor toe aan een nieuwe uitlaat demper rage. Of misschien heb meer ruimte nodig voor de spullen die je meeneemt en zou je is kunnen kijken naar een bruine saddle bag. Vergeet ook niet het insmeren van je ketting, zodat deze soepel blijft lopen tijdens je leuke dagje uit naar Amsterdam.

Onderzoek naar de juiste onderdelen

Ben je op zoek naar nieuwe onderdelen voor je motor maar weet je niet precies hoe en wat? Geen probleem! Gelukkig zijn er genoeg websites en winkels waar je al je vragen kwijt kunt zodat je precies weet wat je moet doen en waar je aan toe bent. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar een motorforum. Hier bevinden zich veel mensen die verstand hebben van motoren en diens onderdelen. Heb je bijvoorbeeld een Harley Davidson frame nodig? Maar weet je niet precies welke? Op een forum ben je aan het juiste adres.

Ook zou je een motorbeurs of winkel kunnen bezoeken. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een spatbord Harley Davidson. Gelukkig is er altijd iemand die je (letterlijk) op weg kunt helpen.

Je motor op de juiste manier opbergen

Ben je gezellig een dagje weg geweest of ben je mooi wezen cruisen door allerlei mooie steden? Eenmaal thuis aangekomen gooi je je motor natuurlijk niet zomaar neer. Het is belangrijk deze op een goede en verantwoorde manier op te bergen.

Berg je je motor graag binnen op? Het is slim om deze op te bergen in een niet te kleine ruimte. In een kleine ruimte heeft je motor een grotere kans om krasjes op de lopen. Zet je je motor liever buiten? Bescherm hem dan met een motorhoes. Zo blijft je motor beschermd tegen vuil en weersinvloeden.